Heb jij krullen, en last van droog en pluizig haar ?

Heb jij krullen en last van droog en pluizig haar ?

Voor velen een bekend probleem, je hebt van alles al uitgeprobeerd en nog steeds ben je bezig met het zoeken van producten die geschikt zijn voor jouw haar !

In deze blog geef ik je graag tips om ervoor te zorgen dat je weer gaat stralen met je veerkrachtige krullen.

De koude dagen breken weer aan, één van de grootste oorzaken van droog en pluizig haar is de temperatuurwisseling. De komende maanden gaat de verwarming of kacheltje weer aan. Er ontstaat vaak een droge lucht in huis. Misschien herken je nog die waterbakjes aan je verwarming. Daarmee beïnvloedt je de luchtvochtigheid. Wanneer het haar te lang wordt blootgesteld aan een te droge atmosfeer, bv de centrale verwarming, zal het haar meer uitdrogen.

Wat zijn kenmerken van droog en pluizig haar ?

→ vaak broos, breekbaar

→ het haar "ruw" aanvoelt

→ het haar raakt snel in de klit

→ gespleten haarpunten en statisch

→ het haar is vaak dof

Wat is de basis voor je krullen wat betreft haarproducten ?

Krullenbollen hebben hun eigen haarverzorgingsmethode (de CG methode) ofwel de Curly Girl methode. Ben jij al bekend hiermee ? Je verzorgt je krullen op een andere manier en je wordt bewust van de ingrediënten in je haarproducten. Ik benoem de belangrijkste. Gebruik producten die vrij zijn van Parabenen, Sulfaten, Siliconen, Minerale oliën, uitgedroogde alcohol en wax.

Parabenen zitten in haarproducten om ze langer houdbaar te maken. Ze hebben niet echt een effect op je haar, sommige wetenschappers zeggen dat ze niet helemaal veilig zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld de hormoonhuishouding beïnvloeden. Maar de wetenschappelijke onderzoeken zijn op dit moment tegenstrijdig.

Sulfaten zijn effectieve reinigers het zorgt ervoor dat het haar gaat schuimen. Maar ze verwijderen de natuurlijke vetten van je hoofdhuid en haar, je haar wordt dof en voelt droog aan. Snellere vervaging van je gekleurde haar. Het advies is wel om 2x in de maand je haar wel te wassen met een shampoo met sulfaten.....Waarom ! Het is een diep reinigende shampoo, deze verwijdert alle styling producten uit je haar. Je krijgt anders een opstapeling van producten in je haar, het haar wordt daardoor vetter en slapper 

Siliconen ze leggen een soort plastic laagje om je haar heen. Dit laagje is beschermend en waterafstotend. je haar wordt gladder, zachter en vetter.

Tips:

Gebruik altijd een hittebescherming voordat je het haar gaat drogen met een diffuser 

Gebruik bij vochtig weer, altijd een serum in het haar. Je zorgt ervoor dat het vocht van buitenaf niet door je haar dringt.

Gebruik minimaal 1x per week een intensieve haarmasker, dit zorgt ervoor dat je haar goed gevoed wordt. Zorg ervoor dat het vochtgehalte in je haar voldoende is. Spoel je haar altijd na met lauw / koud water, je haarschubben sluiten beter Bij het afdrogen van je haar, gebruik een microvezel handdoek en dep je haar, niet wrijven met een handdoek.

Nu kan je aan de slag, probeer deze basis stappen en laat mij weten of je al een vooruitgang ziet. Maak een voor foto zoals je haar er nu uitziet. Over 1 maand maak je er weer een......en zie je al het verschil.

Hou je mij op de hoogte, ik help je graag verder.

Organische groet, 

Jolanda

 

 

 

 

Naar het overzicht
  • Home
  • Blog
  • Heb jij krullen, en last van droog en pluizig haar ?